Xbox One X ar PlayStation 4 Pro – kuri žaidimų konsolė geresnė?

Žaidimų konsolės Xbox One X ir PlayStation 4 Pro pažymi didžiulius šių įrenginių pokyčius – be visiems jau puikiai pažįstamų šių gamintojų konsolių parametrų, specifikacijose galima atrasti daug naujų funkcijų ir įrangos patobulinimų. Nors abu šie įrenginiai vartotojams siūlo galimybę mėgautis 4K raiškos žaidimais, vis dėlto, jie yra orientuoti į skirtingas rinkas – kaip tuomet nuspręsti, kuris įrenginys labiausiai pateisins Jūsų lūkesčius?

Kainos aspektas

Žaidimų konsolės PS4 kaina yra šiek tiek mažesnė nei Xbox One X siūlomos įrangos – teigiama, kad atsižvelgiant į jų specifikacijas, vertė yra nustatyta pakankamai teisingai. Vis dėlto, nors skirtumas tarp šių konsolių nėra labai didelis, ne visi žmonės yra pasiryžę mokėti daugiau, tad šiuo atveju PlayStation konsolės įgyja šiokį tokį pranašumą. Šias ir kitas žaidimų konsoles patraukliomis sąlygomis galite įsigyti Pigu.lt internetinėje parduotuvėje.

Procesorius ir grafika

One X konsolė turi šiek tiek spartesnį procesorių, tačiau kur kas svarbiau atkreipti dėmesį į grafikos parametrus ir jų įtaką būsimiems žaidimams. Xbox One X konsolėje visi prieš tai sukurti žaidimai veiks geriau, nepriklausomai nuo to, ar jie buvo specialiai atnaujinti, kadangi patys turėsite galimybę pasirinkti pageidaujamą jų kokybę. Tuo tarpu PS4 Pro nesuteikia galimybės patiems keisti šių nustatymų, tad ši konsolė tiks tuomet, kai norėsite mėgautis tik FULL HD kokybe ir jai pritaikytais žaidimais.

Vartotojo sąsaja ir ypatybės

Abi šios žaidimų konsolės turi šiuolaikišką, greitą sąsają ir patogiai naršyti leidžiantį meniu, tačiau jeigu kalbėsime apie galimybę dalintis savo patirtimi su kitais, platesnes galimybes galės pasiūlyti Playstation 4 Pro žaidimų konsolė. Nors Xbox One X taip pat suteikia galimybę dalintis filmuota medžiaga, nuotraukomis ir žaidimų įrašais, vis dėlto, Sony siūlo didesnį skirtingų platformų pasirinkimą. Vertėtų paminėti, kad speciali One X funkcija leidžia vienu metu naudoti dvi skirtingas programas, o Sony siūlo galimybę mėgautis virtualia realybe su specialiomis ausinėmis, tad šiuo atveju tik nuo Jūsų asmeninių poreikių priklausys, kuriems išvardintiems privalumams teiksite prioritetą.

Pramogos ir žaidimas tinkle

One X konsolė siūlo platesnį skirtingų programų pasirinkimą, o taip pat šioje sistemoje yra 4K Blu-Ray įrenginys, kurio dažnai pasigendama PS4 Pro konsolėje. Kalbant apie papildomų tinklo žaidimų ir kitų paslaugų įkainius, abiejuose įrenginiuose jie yra ganėtinai panašūs, tačiau vertėtų atkreipti dėmesį į tai, jog Xbox One X siūlo neribotą debesų saugyklą, kai tuo tarpu Sony žaidėjams nustato 10 GB limitą, o ar to užteks – spręsti Jums.

Taigi, pasirinkdami Xbox One X konsolę, Jūs gausite didesnį našumą naujiems ir seniems žaidimams, galimybę žaisti ankstesnėms konsolėms pritaikytus žaidimus, 4K Blu-Ray diską ir stabiliausiu laikomą internetinių žaidimų tinklą. Tačiau tuomet teks atsisakyti VR ausinių ir pakankamai panašių specifikacijų už mažesnę kainą, kadangi visa tai Jums gali pasiūlyti Playstation 4 Pro žaidimų konsolė. Šie įrenginiai yra vertinami dėl mažesnės kainos ir didesnio išskirtinio turinio, tuo tarpu Xbox One X konsolė siūlo platesnę senų žaidimų įvairovę ir galingesnes specifikacijas, tad teks apsispręsti, kurie iš šių parametrų Jums atrodo svarbesni.