Viskas, ką Jums reikia žinoti apie nešiojamus kompiuterius 2in1

Nors dažnai kyla diskusijų, ar verčiau rinktis planšetę, ar likti ištikimiems nešiojamam kompiuteriui, šių įrenginių gamintojai siūlo pamiršti šiuos svarstymus ir išbandyti hibridiniais vadinamus nešiojamuosius kompiuterius 2in1. Pasukę ekraną ar nuėmę klaviatūrą (priklausomai nuo konkretaus modelio) galėsite naudoti kompiuterį kaip planšetę, o kompaktiškas jų dydis ir nedidelis svoris suteiks galimybę tokį įrenginį pasiimti į kelionę. Tad jeigu iki šiol neteko susipažinti su tokiu kompiuterių tipu, čia rasite viską, ką reikėtų žinoti svarstant apie tokį gaminį.

2in1 nešiojamų kompiuterių tipai

Išskiriami du šių įrenginių tipai – nuimamas ir konvertuojamas. Kaip galima suprasti iš pavadinimų, konvertuojami („convertible“) nešiojami kompiuteriai gali būti apsukami taip, kad klaviatūra atsidurtų už ekrano, tuo tarpu kituose įrenginiuose ekraną ir klaviatūrą galima visiškai atskirti vienas nuo kito.

Hibridinio nešiojamo kompiuterio privalumai

Patogus transportavimas. Tokie nešiojami kompiuteriai yra daug lengvesni ir plonesni už įprastus gaminius, todėl juos galima pasiimti tiek į darbo susitikimą, tiek išsiruošus atostogauti.

Puikus pritaikymas kasdienybei. Naudodami šį įrenginį, lengvai galite atskirti darbo ir poilsio dienas. Dirbdami naudokite įprastą kompiuterio ekraną ir klaviatūrą, o jei norėsis atsipalaiduoti žaidžiant ar žiūrint filmus, tam kur kas labiau tiks planšetės išvaizda.

Gera kaina. Perkate vieną, o gaunate du – tai jau savaime byloja apie tai, jog pavyksta sutaupyti ir išvengti papildomų išlaidų ieškant naujos planšetės ar nešiojamo kompiuterio. Itin palankiomis kainomis šiuos prietaisus galima įsigyti Pigu.lt internetinėje parduotuvėje.

„Convertible“ nešiojamo kompiuterio trūkumai

Nors lyginant su įprastais nešiojamais kompiuteriais, šie modeliai yra kur kas kompaktiškesni, visgi, jei palyginsime juos su standartinėmis planšetėmis, šis privalumas išnyks – bent jau kol kas hibridiniai kompiuteriai yra didesni ir sunkesni už planšetinius įrenginius. Be to, dažnai teigiama, kad jie suvartoja daugiau energijos ir greičiau išsikrauna, tačiau šis aspektas priklauso nuo konkretaus modelio.

Kas dažniausiai renkasi tokius kompiuterius?

Verslininkai. Toks sprendimas ypač patogus dažnai keliaujantiems verslo reikalais – lėktuvų ar traukinių lentynėlės dažniausiai yra gerokai per mažos įprastiems nešiojamiems kompiuteriams, o pasirinkus tokį variantą jį galima „išlankstyti“ taip, jog būtų patogu dirbti net ir turint mažiau erdvės.

Studentai. Studijų metais dažniausiai nėra galimybės įsigyti kelių skirtingų įrenginių ne tik mokslui, bet ir pramogoms. Šie 2in1 nešiojami kompiuteriai yra pakankamai efektyvūs, kad būtų galima atlikti svarbiausias užduotis ir tuo pačiu pakankamai funkcionalūs, kad galėtumėte mėgautis filmais, muzika ar žaidimais.

Keliautojai. Tokį prietaisą kur kas paprasčiau pasiimti su savimi – jam visuomet atrasite vietos lagamine ar rankinėje. Naudojantis klaviatūra, galima paprasčiau atsakyti į el. laiškus ar užsisakyti naujus bilietus, tad jeigu reikalingas didesnis funkcionalumas, tačiau nedidelis svoris, šis variantas keliautojams tikrai turėtų patikti.

Net ir tuomet, jeigu savęs nepriskiriate nei vienai iš šių kategorijų, tikrai vertėtų pasvarstyti apie tokio nešiojamojo kompiuterio įsigijimą – ypač, jei niekaip neapsisprendžiate, ar geriau rinktis įprastą įrenginį, ar planšetę. Visgi, nepamirškite atsižvelgti ir į pasirinkto kompiuterio funkcionalumą, technines specifikacijas ir patogų dydį – tuomet būsite tikri, kad šis variantas tikrai pateisins Jūsų lūkesčius.