Kodėl verta namuose dėti medines grindis?

Nors rinkoje atsiranda ir naujų grindų apdailos sprendimų, tačiau jie nenurungia medinių grindų populiarumo. Akmens grindys vilioja ilgaamžiškumu, o plytelės grindims itin lengva priežiūra, bet šios savybės nepersveria medinių grindų privalumų. Tad aptarkime, dėl kokių priežasčių verta rinktis medines grindis.

  • Ekonomiškumas

Nors medinių grindų kaina priklauso nuo daugelio rodiklių, tačiau bet kuriuo atveju ji pakankamai patraukli ir mažesnė už kai kurių kitų rūšių grindų dangas.

  • Atsparumas

Kokybiškos medinės grindys yra pakankamai atsparios drėgmei, įbrėžimams ir kitiems poveikiams. Jų atsparumą dar labiau padidina gamyklinis padengimas sukietėjusiu laku ar aliejumi.Tokios grindys išliks puikios būklės kelis dešimtmečius, o poreikiui esant jas atnaujinus, dar ilgiau.

  • Platus pasirinkimas

Nors visų medinių grindų pagrindinė medžiaga yra mediena, tačiau spalvų ir dizainų pasirinkimas yra platus. Šios grindys tinkamos ne tik esant klasikiniam interjerui, bet kai kurios rūšys puikiai dera ir modernaus ar skandinaviško stiliaus patalpose.

  • Lengva priežiūra

Medinėms grindims nereikalinga jokia specifinė priežiūra. Jas galima valyti tiek sausuoju, tiek šlapiuoju būdu, naudoti tam skirtas buitinės chemijos priemones. Valymas nesukelia papildomų rūpesčių, pavyzdžiui, kaip siūlių tarp plytelėmis klotų grindų, valymas.

  • Ekologija

Dauguma medinių grindų gamintojų grindų gamyboje laikosi ekologijos standartų. Pati savaime mediena yra ekologiška medžiaga, tačiau atsakingi gamintojai skiria dėmesį ir papildomų gamyboje naudojamų komponentų savybėms.

  • Papildomi privalumai

Medinės grindys pasižymi kai kuriomis savybėmis, kurios nebūdingos kitų rūšių grindims.  Jos slopina triukšmą ir sukuria patalpoje geresnę akustiką. Taip pat pasižymi antistatinėmis savybėmis (mažiau traukia dulkes) bei galimybe po jomis įrengti grindų šildymo sistemą.

Tai pagrindiniai medinių grindų privalumai. Dėl šių priežasčių šios grindys itin vertinamos ir mėgstamos.