Ką verta aplankyti Nineshamne?

Nineshamnas – tai vos per 60 km nuo Stokholmo nutolęs miestas Švedijos pietryčiuose, esantis netoli Baltijos jūros pakrantės. Be to, tai viena iš populiariausių keltų krypčių, todėl ne vienas turistas, pasiekęs šį miestą apsistoja čia nakčiai. Nors tai yra gana nedidelis miestelis vienoje iš provincijų, tačiau aplankyti čia tikrai yra ką.

Vykstantiems į Nineshamną vertėtų žinoti, kad nuobodžiauti šiame miestelyje tikrai neteks. Jame yra net keletas tikrai vertų aplankyti objektų ir vietų. Labiausiai šis šis miestelis garsėja savo paplūdimiais, o vienas iš populiariausių – tai Toro paplūdimys. Jame šiltuoju metu galėsite puikiai leisti laiką vandenyje bei mėgautis saulės voniomis ir užsiimti arba stebėti banglenčių sportą. Ši vieta ne veltui puikiai vertinama tiek pačių švedų, tiek turistų.

Be šio paplūdimio vertėtų aplankyti Ankarudeno bei Landsorto molą. Tiesa, pastarasis įsikūręs Landsorto mieste, kuris nutolęs kiek toliau. Tačiau, jeigu turite laiko ir atvykote čia ilgesniam laikui, būtinai aplankykite šią vietą. O Ankarudeno molas yra pačiame Nineshamno miestelyje, todėl čia apsilankyti galite net jei apsistojote ir trumpam.

Taip pat dėmesio vertas objektas – tai Nineshamno uostas bei keltų prieplauka, kurie įsikūrę nuostabioje vietoje prie vandens ir išsiskiria savo grožiu. Be to, Nineshamnas išsiskiria jame esančių muziejų gausa, o labiausiai rekomenduojama aplankyti geležinkelio bei „Mopedum“ muziejus. Šalia muziejų visuomet rasite kur apsistoti, nes aplink galite rasti ne vieną apgyvendinimo įstaigą. Taip pat puikiai laiką praleisti galite Trehorningeno saloje arNineshamno golfo klube.

Žinoma, tai nėra vieninteliai objektai, kuriuos verta aplankyti. Vien jau šio miestelio apylinkėse tikrai yra ką pamatyti, o jeigu turite galimybę, visuomet galite nuvykti į šalia esančius miestelius. Šalimais rasite Olės moląar Jerflotos gamtos rezervatą.