„Nortal“ perka Vokietijos IT bendrovę „Schütze”

Tarptautinė IT sprendimų bendrovė „Nortal“, turintį padalinį Lietuvoje, pasiekė galutinį susitarimą dėl Vokietijos strateginių konsultacijų ir programinės įrangos bendrovės „Schütze“ įsigijimo. Įmonių susijungimas sustiprins „Nortal“ plėtros strategiją Europoje, išaugins grupės komandą iki 1000 ekspertų ir suteiks naujų galimybių Lietuvos padaliniui.

„Per pastaruosius metus „Nortal“ įsitvirtino Vokietijos rinkoje vystydama verslą sveikatos apsaugos, viešajame ir privačiuose sektoriuose. Džiaugiuosi, kad radome stiprų aukštos kokybės paslaugas teikiantį vietinį partnerį, kuris padės paspartinti mūsų augimą“, – teigia Priitas Alamäe, „Nortal“ generalinis direktorius ir įkūrėjas.

Estų kapitalo „Nortal“ yra viena iš pagrindinių IT paslaugų kūrėjų, padėjusių Estijai tapti valstybinės skaitmenizacijos lydere visame pasaulyje. „Nortal“ šiuo metu turi padalinius dešimtyje šalių, kuriose dirba virš 800 įmonės ekspertų. Prie įmonės prisijungus „Schütze“ bendras darbuotojų skaičius išaugs iki beveik 1000.

Vokietijoje „Nortal“ vykdo veiklą nuo 2018 m. Tarp pastarųjų „Nortal“ darbų Vokietijoje – kartu su partneriais Heseno federalinėje žemėje paleista pilotinė elektroninių receptų valdymo sistema, kuri yra sujungta su medicininių vaizdo konsultacijų sprendimu. Projekto įgyvendinimui pasitelkti specialistai iš Lietuvos padalinio.

„Vokietijoje Lietuvos „Nortal“ specialistus vertina dėl žinių kuriant e. sveikatos sistemas, o prie „Nortal“ komandos prisijungus „Schütze“ turėsime dar daugiau galimybių šioje šalyje įgyvendinti panašius projektus“, – sako Mindaugas Taraila, „Nortal“ vadovas Lietuvoje.

Pasak „Schütze“ vadovo Ole Behrenso-Carlssono, per pastaruosius 20 metų „Schütze“ įsitvirtino Vokietijoje kaip patikima paslaugų teikėja federalinei valdžiai. „Schütze“ dirbo su Vokietijos federaline administracija diegiant el. sąskaitų sistemą. Taip pat, „Schütze“ yra Vokietijos rinkos lyderė kuriant skaitmeninius pasitikėjimo centrus, kurie yra skirti nuasmeninti jautrius pacientų duomenis.

„Kartu su „Nortal“ patirtimi įgyvendinant Estijos kaip skaitmeninės valstybės viziją, išplėtota veikla pasaulinėje rinkoje ir patirtimi dirbant Europoje bei JAV, mes galėsime sujungti mūsų gilias žinias viešajame sektoriuje, padidinti pasiūlą sveikatos priežiūros srityje bei išplėsti savo paslaugas Vokietijos pramonės ir gamybos rinkose“, – sako O. Behrensas-Carlssonas.

Anot P. Alamäe, „Schütze“ ir „Nortal“ Vokietijoje toliau kartu investuos į ilgalaikius strateginius santykius su klientais, plės siūlomų paslaugų portfelį ir ieškos naujų verslo galimybių.

„Nortal“ ir „Schütze“ komandos ir dabartinė vadovybė Vokietijoje bus sujungtos – jos taps pagrindu „Nortal“ plėtrai regione. Dabartinis „Schütze“ vadovas O. Behrensas-Carlssonas vadovaus sujungtam verslui ir prisijungs prie „Nortal“ grupės vadovų komandos.

Apie „Schütze“

Daugiau nei 20 metų „Schütze“ ekspertai padeda įgyvendinti projektus Vokietijos IT pionieriams. „Schütze“ turi 170 profesionalių konsultantų, kūrėjų ir IT operatorių, kurie kuria skaitmeninius sprendimus įvairioms administracijoms, asociacijoms, vidutinio dydžio verslui ir sveikatos apsaugos sektoriui.

https://www.schuetze.ag/

 

Apie „Nortal“

„Nortal“ yra tarptautinė strateginių pokyčių ir technologijų įmonė, įkurta 2000 m.  Derindama unikalią patirtį, kurią „Nortal“ įgijo padėdama Estijai tapti skaitmenizacijos lydere, su pokyčių versle kūrimu ir strateginiu požiūriu į duomenimis paremtas technologijas, įmonė siekia kurti vieningą, betarpišką visuomenę. „Nortal“ veikia dešimtyje šalių ir turi daugiau nei 800 specialistų, kurie kuria projektus, darančius įtaką kasdieniam gyvenimui Europoje, Šiaurės Amerikoje ir Persijos įlankos regione. www.nortal.com 

Daugiau informacijos: press@nortal.com   

Pranešimą paskelbė: Greta Jankaitytė, UAB „Gravitas Partners”