Kodėl internetinių svetainių kūrimas tokia populiari profesija?

Dabartiniame technologijų pasaulyje galime pastebėti itin daug specialistų, kurie užsiima internetinių svetainių kūrimu. Vien „Google“ paieškos sistemoje galime rasti daugiau nei 50 įmonių Lietuvoje, kur svetainių kūrimas yra vienas iš pagrindinių pajamų šaltinių. Ši profesija patraukli tuo, jog yra ne tik puikus būdas užsidirbti gan didelį atlyginimą (svetainių kūrimo kaina svyruoja nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių), bet ir didelė galimybė atskleisti savo kūrybiškumą, meniškąją pusę bei kasdien kurti unikalius dalykus. Tinklapių kūrimas įdomus tuo, jog nuolat kinta projektų temos, stilistikos, kaskart užsakovai pateikia vis naujų pageidavimų, su kuriais galbūt specialistas nėra susidūręs prieš tai. Vadinasi internetinių svetainių kūrėjas kasdien kartu mokosi ir eina koja kojon su naujovėmis, tobulina savo įgūdžius ir pan.

Tinklapių kūrimas: darbas individualiai ar įmonėje?

Dalis tokių specialistų dirba individualiai, dalis – įmonėse. Savarankiškai dirbantys turi galimybę užsidirbti daug daugiau, tačiau nėra garantuoti dėl savo vienodų kas mėnesinių pajamų. Todėl didžioji dalis darbinasi įmonėse, kuriose suteikiamos stabilių pajamų garantijos bei tam tikra pozicija didelėje komandoje.

Specialistai, kurie dirba individualiai, savo gyvenime prideda didžiulį pliusą – internetinių svetainių kūrimas vyksta ten, kur tik jie nori. Vadinasi jie dirba ten, kur jiems patogu ir nėra priklausomi nuo darbo vietos. Dar vienas didžiulis pliusas – nėra darbo valandų. Gaudami projektą – jie susidėlioja savo darbo valandas ir užduotis atlieka jiems patogiu paros metu. Šio tipo specialistai – gauna įvairiausių užsakymų. Vadinasi jie turi sukurti visą svetainę savarankiškai. To pasekoje – nauji atradimai, kvalifikacijos kėlimas. Žinoma, pasirinkus tinklapių kūrėjo specialybę, pastebimi ir minusai: labai aukšta konkurencija, ilgas derybinis procesas (tarpusavio susitarimas dėl užsakymo gali trukti net mėnesį laiko), savotiška nežinomybė: užsakymų gali būti ir dešimt per mėnesį, tačiau ateinančius pusę metų gali ir nebūti. Na ir žinoma galima susidurti ir su neįgyvendinamais projektais, kuriuos nusprendus vykdyti – darbų nebus galima perduoti kitam asmeniui, ir atsakomybę reiks priimti savarankiškai.

Todėl žmonės, kurie mėgsta kurti kompiuterio pagalba, nuolat mokytis, išbandyti save, kasdien dirbti vis kažką naujo – tinklapių kūrimas būtų puikiai tinkanti sritis.