Patvirtintas naujas „NEO Finance“ administracijos vadovas

Fintech įmonės „NEO Finance“ nauju administracijos vadovu paskirtas Aleksėjus Loskutovas, iki šiol bendrovėje ėjęs Atvirosios bankininkystės departamento vadovo pareigas. Jis pakeičia šešerius metus „NEO Finance“ vadove buvusią Aivą Remeikienę, kuri toliau dirbs įmonės valdyboje.

„NEO Finance“ – fintech pasaulyje gerai žinoma bendrovė, kuri administruoja tarpusavio skolinimo platformą „Paskolų klubas“ ir mokėjimo inicijavimo paslaugą „Neopay“. Pastarajai dvejus metus vadovavo ir aktyviai vystė plėtrą  A. Loskutovas.

„Ilgą laiką ieškojome žmogaus, kuris turėtų vadovavimo ir verslo plėtros patirties konkrečiai finansų technologijų sferoje. Valdybos nuomone, Aleksėjaus kompetencijos ir pasiekti rezultatai, būnant atvirosios bankininkystės departamento vadovu, rodo jo brandžią patirtį ir ambicingumą, kurie ir yra labiausiai reikšmingi, siekiant įmonės verslo plėtros.“, – teigia buvusi administracijos vadovė A. Remeikienė.

Daugiau nei 15-ka metų patirties finansų sektoriuje turintis A. Loskutovas prieš vystydamas mokėjimo inicijavimo paslaugą „Neopay“, ėjo skirtingas vadovaujamas pareigas Lietuvos ir užsienio bankuose. Taip pat įgijo profesinės patirties, vystydamas startuolius ir konsultuodamas verslą. Lietuvos Bankui patvirtinus jo kandidatūrą į „NEO Finance“ administracijos vadovo pareigas, nuo š.m. vasario 19 d. A. Loskutovas paskiriamas oficialiu Bendrovės administracijos vadovu.

„Didelė garbė perimti įmonės, kuri praeitais metais pripažinta paskolų, investicijų ir P2P srities lyderiu, vadovavimą į savo rankas. Tai itin didelė atsakomybė ir dar vienas profesinis iššūkis. Tačiau, esu tikras, kad kartu su puikiai savo darbą išmanančia komanda toliau efektyviai tobulinsime savo produktus ir sieksime dar ambicingesnės verslo plėtros“, – komentuoja naujasis „NEO Finance“ vadovas.

Nuo „NEO Finance“ įkūrimo 2014 m. administracijos vadove dirbo A. Remeikienė. Per šešerius metus įmonė išplėtojo didžiausią Lietuvoje tarpusavio skolinimo platformą „Paskolų klubas“, prieš trejus metus pradėjo teikti mokėjimo inicijavimo paslaugą „Neopay“, išplėtė įmonės veiklą Nyderlanduose, Latvijoje ir Estijoje, įmonės akcijomis pradėta prekiauti Baltijos šalių biržų „Nasdaq Baltic“ alternatyviojoje rinkoje „First North“. 2020 m. birželį „NEO Finance“ buvo išrinktas paskolų, investicijų ir P2P srities šių metų lyderiu pirmą kartą Lietuvoje surengtuose apdovanojimuose „Fintech Week Lithuania 2020“.

Taip pat praeitų metų vasarą „NEO Finance“ įsigijo antrinę įmonę UAB „FinoMark“. Lietuvos bankui patvirtinus ir į Viešąjį sutelktinio finansavimo platformų operatorių sąrašą įtraukus UAB „FinoMark“, įmonė greitu metu pradės sutelktinio finansavimo veiklą juridiniams asmenims ir žada konkurencingas sąlygas mažiems ir vidutiniams verslams. Finansuojamai verslo paskolai investuotojai platformoje galės skirti net iki 500 tūkst. eurų, kreiptis dėl paskolos galės bent 12 mėn. veikiantys verslo subjektai.

 

Pranešimą paskelbė: Mingailė Gulbinauskaitė, NEO Finance AB