Modernūs ir klasikiniai sužadėtuvių žiedai bei daugybė įdomių faktų

Klasikiniai suzadetuviu ziedai
Klasikiniai suzadetuviu ziedai

Sužadėtuvių žiedai yra gerokai daugiau nei tik dar vienas juvelyrinis dirbinys jūsų kolekcijoje. Modernūs ir klasikiniai sužadėtuvių žiedai yra pats akivaizdžiausias ir svarbiausias didelio įsipareigojimo, atsidavimo ir besąlygiškos meilės simbolis. Todėl sužadėtuvių žiedai visuomet nusipelno labai didelio dėmesio, o tam, kad į sužadėtuvių žiedus jūs imtumėte žvelgti dar rimčiau ir atsakingiau, pateiksime jums keletą įdomių detalių.

  • Ant kurios rankos ir kurio piršto yra mūvimas sužadėtuvių žiedas? Kai kalbama apie sužadėtuvių žiedus, labai dažnai žmonėms kyla klausimas, ant kurios rankos ir kurio piršto yra mūvimas sužadėtuvių žiedas. Nuo senų senovės sužadėtuvių žiedą yra priimta mūvėti ant kairės rankos bevardžio piršto. Turbūt klausiate savęs, kodėl buvo pasirinkta būtent ši ranka ir šis pirštas? Anuomet žmonės tikėjo, kad šiame piršte yra vena, kuri susijungia su širdimi, todėl ją praminė „meilės vena“ arba „vena amoris“. Žinoma, tai yra tik mitas – iš tikrųjų tokios venos nėra, tačiau tradicija išliko iki šių dienų.
  • Anuomet ne visi sužadėtuvių žiedai buvo pripažįstami „teisėtais“. IX a. popiežius Nikolas I paskelbė, kad tik tam tikri sužadėtuvių žiedai gali būti pripažįstami teisėtais sužadėtuvėms. Taip, tai skamba labai neįprastai. Ar žinote, kokius žiedus popiežius paskelbė kaip teisėtus? Tai buvo auksiniai sužadėtuvių žiedai, kurie parodydavo būsimo vyro finansinį stabilumą ir tai, jog jis galės pasirūpinti savo būsima žmona.
  • Sužadėtuvių žiedai senovės Romoje. Ar žinojote, kad anuomet senovės Romoje susižadėjusioms moterims dažniausiai būdavo dovanojami du sužadėtuvių žiedai? Turbūt jums kyla klausimas, kam moteriai buvo reikalingi netgi du žiedai? Vienas iš jų būdavo pagamintas iš geležies – jis buvo skirtas kasdieniam mūvėjimui. Tuo tarpu antrasis būdavo auksinis – jį moterys mūvėdavo tik tuomet, kai išeidavo iš namų, tokiu būdu darant įspūdį aplinkiniams.
  • Sužadėtuvių žiedai ir gyvatės. Turbūt svarstote, ką gyvatės turi bendro su sužadėtuvių žiedais, kurie simbolizuoja meilę ir atsidavimą? Tačiau gyvatės formos sužadėtuvių žiedai yra pakankamai populiarus pasirinkimas. Viktorijos eroje sužadėtuvių žiedai pradėti gaminti su pačiais įvairiausiais romantiškais simboliais, tokiais kaip širdys, lankai, gėlės ir netgi jau minėtos gyvatės. Ir nors kai kuriems žmonėms šiomis dienomis toks pasirinkimas gali atrodyti kaip labai neįprastas, tačiau gyvatės simbolizavo atsistatymą, gijimą ir atgimimą. Be to, gyvatės simbolizavo ir amžinybę. Tuo tarpu karalienės Viktorijos sužadėtuvių žiedas taip pat buvo su gyvate, kurios akys buvo inkrustuotos smaragdais.
  • Sužadėtuvių žiedų paieškos ir įsigijimas. Anuomet, kai vienintelis būdas įsigyti sužadėtuvių žiedus buvo keliavimas į fizines parduotuves, alternatyvų žmonės neturėjo. Tačiau šiandien sužadėtuvių žiedai yra siūlomi ir internetu, tokiu būdu suteikiant pirkėjams dar didesnį patogumą, saugumą ir konfidencialumą. Tačiau iki šiol pastebima, kad nemaža dalis žmonių pirmiausia sužadėtuvių žiedus peržiūri ir juos išsirenka internetu, o tuomet atvyksta į pasirinktą parduotuvę juos pasimatuoti ir pažvelgti į juos savo pačių akimis.
  • Vienas geriausių reklaminių šūkių visoje istorijoje. Kaip manote, koks reklaminis šūkis yra pripažįstamas vienu geriausių? „Deimantai yra amžini“. Po Didžiosios depresijos 1947 m. deimantų pardavimai labai sumažėjo, todėl „De Beers“ kompanija sugalvojo klasikiniu tapusį reklaminį šūkį. Kaip jau turbūt supratote, jis tapo neįtikėtinai veiksmingu ir populiariu. Nuo to laiko sužadėtuvių žiedai su deimantais visame pasaulyje tapo pačiu populiariausiu pasirinkimu. Tiesą sakant, niekas nepasikeitė ir iki šių dienų!