A.Armonaitė susitiks su Baltarusijos startuolių centro „Imaguru“ vadovėmis

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė penktadienį, balandžio 30 dieną, 12.30 val. susitiks su pagrindinio Baltarusijos startuolių centro „Imaguru“ vadovėmis ir įkūrėjomis Tatjana Marynič ir Anastasija Chamiankova. Nuo 2013 m. Minske veikiančiam „Imaguru“ centrui A. Lukašenkos režimas nurodė iki balandžio 30 d. išsikraustyti iš esamų patalpų. Susitikimo metu bus aptartos galimybės šiam centrui įsikurti Lietuvoje.  

Skaičiuojama, kad daugiau nei 300 Baltarusijos startuolių, kuriems „Imaguru“ padėjo iškilti, pastaraisiais metais iš viso pritraukė daugiau nei 100 mln. JAV dolerių investicijų.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija yra inicijavusi įstatymų pataisas, kurių tikslas – sudaryti palankesnes sąlygas perkelti įmonės darbuotojus ir jų šeimos narius, perkeliant įmonės veiklą ar jos dalį iš trečiųjų šalių į Lietuvą. Šias pataisas ekonomikos ir inovacijų ministrė pirmadienį pateiks Seimui.  

Po susitikimo, 13.10 val., Lukiškių aikštėje (šalia Caffeine) numatomi A. Armonaitės ir A. Chamiankovos komentarai žiniasklaidos atstovams. 

Pranešimą paskelbė: Mindaugas Grinius, Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija