Pakabinamas ar pastatomas klozetas. Kaip išsirinkti?

Pakabinami unitazai vis sparčiau įsilieja į tualetinių reikmenų rinką. Jei tualete bus pakabinamas klozetas, tai patalpoje tikrai bus daugiau laisvos erdvės, nes dubuo yra pakeltas nuo žemės, o vandens bakelis įmontuotas į sieną. Tad jeigu jūsų vonios kambarys yra nedidelis, nedvejodami rinkitės pakabinamą klozetą, nes jo dėka ši patalpa bus ne tik erdvesnė, bet ir šiuolaikiškesnė. Tačiau jei ši patalpa yra pakankamai erdvi, šio tipo klozetas joje nelabai tiktų.

Kokiais privalumais garsėja pakabinami klozetai?

Viena palankiausių pakabinamo klozeto savybių yra ta, kad jų montavimui galima pasirinkti bet kokį aukštį. Tvirtindami jį prie sienos vonios kambaryje patys galite nuspręsti, kokiame aukštyje jums bus patogiausia juo naudotis. Kita verta pagyrimo šio tipo klozeto savybė yra ta, kad jį lengva prižiūrėti, nes prie jo nėra jokių sudėtingų konstrukcijų. Kadangi pats klozetas nėra pritvirtintas prie grindų, jį be jokių kliūčių įmanoma nuvalyti iš visų pusių. Kaip tik dėl šios priežasties jie tarp vartotojų ir būna daugiausiai giriami.

Kokie pagrindiniai skirtumai yra tarp pakabinamų ir pastatomų klozetų?

Jei atsižvelgtume į išvaizdą, pakabinamas klozetas atrodo kur kas gražiau ir šiuolaikiškiau už pastatomąjį. Be to, šio tipo klozetai garsėja savo minimalistiniu dizainu, nes pagrindinė dalis juos palaikančių konstrukcijų būna paslėptos sienoje. O tai padeda sukurti tvarkingą ir erdvią vonios kambario aplinką. Pakabinami klozetai būna ne tik skirtingų formų, bet ir spalvų, todėl jų dėka galima suformuoti gana vaizdingą vonios kambario interjerą.

Tuo tarpu pastatomi klozetai yra klasikinis reiškinys vonios kambaryje. Jie lengvai tvirtinami prie grindų. Be to, jie pirkėjus palenkia į savo pusę nedidele kaina. Kita vertus, jie dėl savo didumo vonios kambarį arba tualetą vizualiai sumažina. Kita bėda yra ta, kad ties jų tvirtinimo siūlėmis dažnai susikaupia nešvarumai, kurios nelengva iš ten pašalinti. O jeigu norėsite iš šio klozeto išvalyti jame susidariusias kalkines apnašas, tada teks panaudoti specialias chemines medžiagas, tik tada galėsite džiaugtis nepriekaištinga jo švara.