Kaip atpažinti kokybiškas padangas?

Ne visi vairuotojai skiria pakankamai dėmesio renkantis padangas. Tačiau automobilio padangų būklė yra labai svarbi ir turi įtakos ne tik vairuotojo bet ir pėsčiųjų saugumui. Todėl prieš perkant padangas labai svarbu atkreipti dėmesį ne tik į reikiamus parametrus, bet ir į jų būklę, nes kokybiškos padangos garantuos jums saugumą kelyje.

Visos padangos iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti vienodos, ypač tiems žmonėms, kurie nesidomi automobiliais ir jų dalimis. Todėl atpažinti kokybiškas padangas gali būti nelengva užduotis. Dažnai net ir patiems automobilių žinovams padangos išvaizda ir jos prekės ženklas nieko nepasakys apie padangos kokybę ir jos būklę.

Kokybiškos padangos turi pasižymėti geru sukibimu ir patvarumu, todėl padangos guma turi būti pagaminta iš tinkamo mišinio ir turėti specialų raštą. Kiekviena padanga turi turėti standartinį ženklinimą, kuris padės išsirinkti jūsų automobiliui tinkamą padangos dydį ir tipą. Renkantis padangas, neapsiriksite pasirinkę žymiausių prekių ženklų padangų komplektą, kurios dažnai pasižymi kokybę, tačiau jų kaina gali būti gerokai didesnė. Norint įvertinti konkrečių prekės ženklų kokybę, internete galite rasti atliktus nepriklausomus padangų testavimus. Remiantis šių testų rezultatais galėsite sužinoti kokios padangos yra kokybiškos.

Jeigu jums vis tiek sunku išsirinkti kokybiškas padangas, nebijokite prašyti pagalbos. Visuomet galite pasikonsultuoti su fizinėje parduotuvėje dirbančiu personalu, kurie atsižvelgs į jūsų poreikius ir padės išsirinkti jums labiausiai tinkamas kokybiškas padangas.

Išsirinkę tinkamas padangas, nepamirškite jų tinkamai prižiūrėti. Jog padangos jums tarnautų ilgiau, turite žinoti, kad padangų slėgis, protektoriaus gylis ir nusidėvėjimo tolygumas turėtų būti tikrinami reguliariai. Gera žinia ta, jog tai gali padaryti gana nesunkiai kiekvienas vairuotojas. Jūsų automobilio vadove turėtų būti nurodytas rekomenduojamas padangų slėgis, kuris gali skirtis priekinėse ir galinėse padangose, o juos galite patikrinti daugumoje degalinių. Jei jūsų automobilyje yra atsarginė padanga, nepamirškite periodiškai patikrinti ir šios padangos slėgio.