Tyrimas parodė, kad lietuviai televizoriams išleidžia apvalias sumas: kaip išsirinkti tinkamai?

Televizorius – atributas, be kurio neapsieina nei vieni namai, o ypač jaukiais ir vėsiais rudens vakarais. „Samsung Electronics Baltics“ inicijuotas tyrimas parodė, kad būtent lietuviai iš visų Baltijos šalių didžiausią pinigų sumą skiria naujam televizoriui. Kaip tinkamai išsirinkti, kai pasiūla tokia plati? Ekspertai dalijasi tyrimo rezultatais ir patarimais, į ką atkreipti dėmesį renkantis naują televizorių.

„Šis tyrimas padėjo išanalizuoti pagal kokius kriterijus Baltijos šalių gyventojai dažniausiai renkasi televizorių bei kaip, keičiantis technologijoms, kito jų įpročiai ir lūkesčiai. Kaina ir dydis – svarbiausi aspektai renkantis šį įrenginį, pirkėjai didelę reikšmę teikia vaizdo kokybei, garsui ir funkcionalumui. Televizorių technologijos vystosi itin sparčiu tempu, todėl atsirandant vis naujesnėms funkcijoms, pirkėjams gali būti sunku susigaudyti kokie kriterijai renkantis yra svarbiausi“, – sako „Samsung Electronics Baltics“ atstovas Miroslavas Ramanavičius.

Svarbiausias rodiklis – kaina

Beveik kiekvienas tyrime dalyvavęs Baltijos šalių gyventojas atsakė, kad kaina yra vienas svarbiausių aspektų renkantis televizorių.

„Lietuviai linkę šiam pirkiniui skirti daugiau lėšų, nei kaimynai iš Baltijos šalių. Latviai įvardija, kad optimaliausiai kainą televizoriui turėtų neviršyti 1000 eurų, tuo tarpu lietuviai šiam pirkiniui pasiryžę skirti iki 1500 eurų“, – sako M. Ramanavičius.  

Kitas Baltijos šalims svarbus aspektas – nuolaidos. Daugiau nei 70 proc. žmonių teikia prioritetą įrenginiui su nuolaida bei papildoma garantija. Nepaisant to, daugiau nei pusei žmonių lemtingas aspektas renkantis televizorių yra vaizdo kokybė. Dažniausiai vaizdo kokybės lūkesčiai yra vienodi – tikroviškas vaizdas ir subalansuotas kontrastas.

„Kiti itin svarbūs aspektai – garso kokybė ir funkcionalumas. Rinkdamiesi televizorių, Baltijos šalių gyventojai atsižvelgia į tai ar garsas sklinda sinchroniškai su vaizdu. Nors dizainas dažnai vertinamas kaip mažiausiai svarbus televizoriaus pasirinkimo kriterijus, televizoriaus dydis itin dažnai nulemia galutinį apsisprendimą“ , – dalijasi ekspertas.

Kaip išsirinkti?

Pasak M. Ramanavičiaus, Baltijos šalių gyventojai dažniausiai renkasi LED ir QLED televizorius, nemaža dalis naudoja ir OLED televizorius: „Šiuo metu LED televizoriai sudaro didžiausią dalį rinkos įrenginių visame pasaulyje. Jų populiarumą lemia atpigusios technologijos, konkurencingos kainos ir platus dydžių pasirinkimas. Tuo tarpu QLED ir OLED technologijos vartotojams dar kiek naujos, tačiau palaipsniui besirenkančių juos vis daugėja“.

Pusė Baltijos šalių gyventojų šiuo metu naudoja LED televizorius, kiek mažiau QLED ir OLED, o mažiausiai žmonių renkasi „Neo QLED“.

„Atsiradus OLED televizoriams, prasidėjo televizorių technologijos evoliucija. Vietoje įprastų šviesos diodų juose naudojami organiniai šviesos diodai – iš kelių plonų plėvelių sudaryti ekranai nereikalauja atskiro šviesos šaltinio. Tai lėmė dar plonesnį ir lengvesnį televizoriaus dizainą. Jie pasižymi aukštu kontrasto lygiu, nepriekaištinga juoda spalva, greitu reakcijos laiku ir plačiu vaizdo kampu“, – pasakoja ekspertas.

M. Ramanavičius paaiškina, kad kiekvienas OLED taškas, iš kurių sudarytas ekranas sukuria šviesą, kurios kiekis priklauso nuo to, kiek per jį teka elektros srovės. Kitaip nei kiti šviesą sukuriantys elementai, OLED gali likti visiškai tamsūs ir šviesos neskleisti. Todėl kontrastas, arba šviesos ir tamsos santykis – vienas ryškiausių vaizdo kokybės elementų. Taip sukuriama nepriekaištingai juoda ir šviesiausia balta spalvos, kurios ir suteikia didžiausią vizualų efektą. OLED televizoriai pasižymi ir mažesniu kiekiu sveikatai žalingos mėlynos šviesos, greitesne ekrano reakcijai ir plačiausia spalvų gama.

„Samsung Electronics Baltics“ ekspertas pabrėžia, kad televizorius yra ilgaamžis pirkinys, todėl renkantis naują, svarbu atsižvelgti ne tik į kainą, bet ir naujai atsiradusių technologijų privalumus bei ekspertų patarimus. Didesnė investicija gali lemti įrenginio ilgaamžiškumo garantą ir sutaupyti daugiau pinigų ilgalaikėje perspektyvoje.

Apie „Samsung Electronics Co., Ltd.“:

„Samsung“ įkvepia pasaulį ir formuoja ateitį su transformuojančiomis idėjomis ir technologijomis. Bendrovė iš naujo apibrėžia televizorių, išmaniųjų telefonų, nešiojamųjų įrenginių, planšetinių kompiuterių, skaitmeninių prietaisų, tinklo sistemų ir atminties ir LED sprendimus. Norėdami sužinoti karščiausias naujienas, apsilankykite news.samsung.com.

Pranešimą paskelbė: Eglė Girdauskaitė, UAB „coagency”
Tyrimas parodė, kad lietuviai televizoriams išleidžia apvalias sumas: kaip išsirinkti tinkamai?