Startuoliai vis labiau domisi Baltijos šalių rinka – rodo paraiškos dalyvauti inovacijų akseleratoriaus „Future Hub“ programoje

Atvirų inovacijų akceleratorius „Future Hub“ pradeda jau trečią bendrakūrybos programą, kurioje Baltijos šalių rinkos lyderiai meta iššūkį ir kviečia startuolius siūlyti inovatyvius sprendimus, padėsiančius spręsti jų verslo iššūkius. Palyginti su ankstesnėmis programomis, kai tarp pretendentų dalyvauti dominavo startuoliai iš Vidurio Europos, pastaroji sulaukė žymiai didesnio susidomėjimo iš vietinių, Baltijos, ir Skandinavijos šalių startuolių. Jų paraiškos sudaro beveik trečdalį visų paraiškų dalyvauti programoje. 

„Future Hub“ yra vienas iš inovacijų projektų, kuriuos vykdo inovacijų valdymo įmonė „Helve“, siekdama skatinti vietos rinkos lyderius ieškoti būdų ir tikslingai bendradarbiauti su startuoliais. Lyginant su ankstesnėmis programomis, organizatoriai pastebi augantį susidomėjimą programa, ypatingai iš Skandinavijos ir Baltijos šalių startuolių. Tai rodo artėjančią rinkos brandą, palankią startuolių ir bendrovių bendradarbiavimui. 

„Šiais metais pastebimai išaugęs vietinių startuolių susidomėjimas rodo, kad „Future Hub“ įsitvirtina Baltijos šalių rinkoje. Prieš kelerius metus rinkos lyderiai atsargiai vertino galimybę bendradarbiauti su startuoliais, plėtojant atvirus inovacijų ir bendrakūrybos projektus. Tai vertė vietinius startuolius dalyvauti panašiose programose už regiono ribų. Vis tik, atrodo, jog ankstesnių programų sėkmė paskatino startuolius atsigręžti į vietines rinkas. Tai pastebime ir kituose atvirų inovacijų projektuose, su kuriais šiuo metu dirbame“, – sako Marija Ručevska, „Helve“ įkūrėja ir generalinė direktorė.

Dalyvaudami trečiojoje programoje, Švedijos startuolis „Nudgd“ ir Ispanijos startuolis „Robin Data Hood“ dirba ieškodami sprendimų „Rimi Baltic“ iššūkiui: kaip skatinti Baltijos šalių gyventojus vartoti daugiau vaisių ir daržovių. Būdami programos dalyviais, jie dirba su žaidiminiais sprendimais, kurie galėtų padėti gerinant „Rimi“ pirkėjų fizinę ir emocinę sveikatą. Elektros skirstymo sistemos operatorius „Sadales tīkls“ kartu su Latvijos startuoliu „AdvanGrid“, Švedijos startuoliu „Blixt“ ir Lietuvos startuoliu „Inion“ visas pastangas skirs tinklo stabilumą užtikrinantiems sprendimams. Jų tikslas – sukurti saugią žaliosios elektros energijos perdavimo ribojimo schemos mechanizmą.

Programos metu startuoliai, be bendrakūrybos proceso taip pat dalyvaus individualiose mentorystės ir atvirose patirties dalijimosi sesijose, kurios turėtų palengvinti startuolių ir įmonių partnerystę ir užtikrinti jų sėkmę. 

„Future Hub“ yra vienas iš „Helve“ įmonėms ir viešojo sektoriaus organizacijoms siūlomų atvirų inovacijų sprendimų. Bendrakūrybos programos tikslas – paspartinti stambių Baltijos šalių įmonių augimą išnaudojant inovacijų potencialą. Ankstesnėse programose Europos startuoliai bendradarbiavo su tokiomis kompanijomis kaip „Latvenergo“, „Swedbank“, „Citadele bank“, „Latvijas Pasts“, „Orkla“ ir kt. 

Apie „Helve“:

„Helve“ yra inovacijų valdymo kompanija, jungianti verslą su novatoriais ir taip, per bendradarbiavimą, siekianti užtikrinti sėkmę. „Halve“ kuria partneriams pritaikytus sprendimus, skirtus paversti iššūkius, su kuriais jie susiduria, iniciatyvomis, skatinančiomis transformacinius pokyčius. Nuo individualių startuolių paieškos akceleratorių programose, pagal individualius poreikius sukurtų vidinių įmonių iki kruopščiai atrinktų mentorių bazės, partneryste grindžiamų sprendimų, koncepcijų ir idėjų paieškos – https://www.helve.eu/ ir www.future-hub.eu/

Pranešimą paskelbė: Renata Keršienė, „AR Consulting“
Startuoliai vis labiau domisi Baltijos šalių rinka – rodo paraiškos dalyvauti inovacijų akseleratoriaus „Future Hub“ programoje