Kviečia į nemokamą mokslo metų pradžios šventę Vilniuje: koncertuos garsūs atlikėjai

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VILNIUS TECH) kviečia studentus ir jų artimuosius į kasmetinę mokslo metų pradžios šventę – Kūrėjų festivalį. Nemokamas renginys vyks rugsėjo 4 dieną, pirmadienį, sostinės „LinkMenų fabrike“. Čia tiek vilniečių, tiek miesto svečių lauks pramoginė programa, kurioje – ir grupių „jautì“, „Rondo“ bei atlikėjos GJan pasirodymai.

Dalyvauti jau tradicija tapusiame „VILNIUS TECH CREATORS‘ FEST“ gali visi sostinės studentai, taip pat kitų miestų aukštosiose mokyklose besimokantys jaunuoliai, jų artimieji. Šventė kvies su naujų mokslo metų pradžia sveikinti tiek akademinės bendruomenės senbuvius, tiek jos naujokus.

„Šiemet prie VILNIUS TECH bendruomenės prisijungia gausus būrys naujų veidų – beveik 3 tūkstančiai studentų, iš kurių virš 1700 yra I pakopos studentai, virš 800 – II pakopos studentai ir 300 tarptautinės programos „Erasmus“ studentų. Mūsų universitetą vertina užsienio studentai – šiemet sulaukėme apie 500 į pirmą kursą įstojusių užsienio studentų“, – sako VILNIUS TECH rektorius prof. Romualdas Kliukas.

Festivalio, kuris vyks „LinkMenų fabrike“, programa prasidės nuo 17 val. Renginio dalyvių laukia maisto ir gėrimų zona, poilsio erdvės, įvairios pramogos, tarp kurių – „Counter-Strike“ turnyras, „Vilnius sveikiau“ protmūšis, kūno puošyba, nuotraukų kampelis ir kitos. Oro akrobatikos, šokio ir dainavimo pasirodymus surengs VILNIUS TECH studentės.

Vakaro kulminacija – žinomų šalies atlikėjų pasirodymai. Scenoje koncertus surengs jaunosios kartos mylima grupė „jautì“, legendinė grupė „Rondo“ ir atlikėja GJan. Visos festivalio pramogos ir koncertai – nemokami. Renginio svečiai kviečiami pasipuošti sidabro spalvos apranga. Daugiau apie renginį galima sužinoti čia.

Ugdo naują kūrėjų kartą

Renginio partneriu tapo „Vilnius 700“, renginio rėmėju – „FL Technics“. Festivalį taip pat parėmė ilgalaikis universiteto partneris „Tele2“.

„Lietuvos aukštosios mokyklos ruošia stiprius IT srities specialistus, kurie, tikime, reikšmingai prisidės prie tolesnio šalies technologijų sektoriaus klestėjimo. Tai inovatorių, itin aukštus standartus juos supančioms technologijoms turinti karta, kurios su nekantrumu laukia šalies darbdaviai“, – sako Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Lietuvai ir Baltijos šalims.

„VILNIUS TECH visuomet pasižymi kūrybiškumu, tad džiaugiuosi, kad jau antrus metus iš eilės organizuojame festivalį, kuris pritraukia vis didesnį būrį ateities kūrėjų. Vieta, kurioje įvyks festivalis yra neatsiejama mūsų universiteto dalis, nes čia gimsta tūkstančiai genialių idėjų, kurios nuskamba ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio mastu. Net neabejoju, kad programa, kurią esame parengę šiam festivaliui, taps puikiu atspirties tašku pasinerti į nepamirštamą nuotykį”, – priduria VILNIUS TECH viešosios komunikacijos direktorius Dalius Stankevičius.

Šį rudenį į universitetą įstoję pirmakursiai ir vyresnių kursų studentai galės išmėginti naujovę – šiemet buvo atidarytas naujas Jungtinių mokslų laboratorijų centras. Jame laboratorinius tyrimus gali atlikti VILNIUS TECH Mechanikos, Elektronikos bei Transporto inžinerijos fakultetų studentai. Centras skatina studentų bendradarbiavimą, o moderniose jo patalpose suteikiama pažangiausia įranga įvairiems bandymams ir tyrimams atlikti

Pranešimą paskelbė: Gertrūda Stripeikytė, UAB „Publicum”

Kviečia į nemokamą mokslo metų pradžios šventę Vilniuje: koncertuos garsūs atlikėjai