Kad naujametiniai pažadai nepasimirštų jau vasarį: 5 programėlės 2024 m. tikslus paversiančios realybe

Naujieji metai daugeliui mūsų priminė ne tik maloniausias pernai nutikusias akimirkas, bet ir neįgyvendintus tikslus. Nesvarbu, ar tai būtų į tamsų kampą nusviesta sporto klubo narystė, ar lentynoje dulkančios neperskaitytos knygos – sausio mėnuo yra gera proga versti naują lapą ir pabandyti iš naujo. O tam, kad naujamečiai siekiai ir vėl nevirstų tik pažadais, „Telia“ pateikia penkias jų laikytis motyvuojančias programėles išmaniajam telefonui.

2023-iųjų spalį žurnalo „Forbes“ atliktos apklausos duomenimis, populiariausiu 2024 m. tikslu žmonės tradiciškai įvardino fizinės formos gerinimą, o nuo jo nedaug atsiliko noras geriau valdyti savo finansus ir stiprinti savo psichinę sveikatą. 

„Deja, šie siekiai neretam žmogui nesikeičia jau eilę metų, nes visa naujametinė motyvacija išgaruoja dar neįpusėjus vasario. Tačiau norint pagaliau išvengti šio ydingo ciklo, galima pabandyti keletą „virtualių auklių“, kurios link užsibrėžtų tikslų mus „stums“ net ir pasitelkdamos dirbtinio intelekto (DI) galias. Pavyzdžiui, „Gola“ programėlė išmaniai patars, kaip įgyvendinti vieną ar kitą pažadą sau, o „SmartGym“ sugeneruos individualią treniruočių programą pagal turimą sporto įrangą ir mūsų įtemptą tvarkaraštį“, – teigia „Telia“ Skaitmeninės pažangos centro skaitmenizacijos ekspertė Diana Gold.

„Wallet: Budget Expense Tracker“ – pilnesnei piniginei

Pažadas pagaliau suvaldyti savo finansus bei sugebėti juos nukreipti į atostogas egzotiškoje šalyje, nuosavo būsto įsigijimą ar tiesiog į taupomąją sąskaitą yra vienas sudėtingiausių. Jis reikalauja nuodugnaus įsigilinimo į savo piniginius srautus, nebūtinų išlaidų aptikimo ir realistiškų taupymo tikslų sudarymo. Visam tam popieriaus ir pieštuko šiais laikais nepakanka, tad tenka pasitelkti kur kas pajėgesnį įrankį. 

„Wallet: Budget Expense Tracker“ yra viena funkcionaliausių bei pažangiausių finansinių programėlių, kuri apima viską, pradedant išlaidų atvaizdavimu grafikais ir baigiant sudaryto biudžeto plano kontrole. Šis įrankis padeda nesunkiai nustatyti, kur keliauja pinigai, jų srautus suskirstydamas į „būtiną“, „reikalingą“ ir „norimą“ kategorijas bei skatindamas pažaboti tam tikras išlaidas, joms „uždedant“ norimo dydžio apynasrį. 

Pavyzdžiui, programėlėje galima nustatyti, kad kavai per mėnesį galite skirti tik 80 eurų ir „Wallet“ įspės, vos tik šią sumą viršysite. Be to, aplikacija pagal jūsų išlaidų tendencijas gali prognozuoti, ar šį mėnesį išlaidos neviršys įplaukų, bei išsiųsti pranešimą, jei artėjate prie šios pavojingos ribos. Tačiau geriausia žinia yra tai, kad „Wallet“ galima susieti su Lietuvoje veikiančių bankų sąskaitomis ir įplaukų bei išlaidų sekimą automatizuoti, užuot jas vedus ranka. 

 „Gola“ – greitesniam pažadų įgyvendinimui

Sakoma, kad norint pasiekti užsibrėžtų tikslų, pirmiausia juos reikia užsirašyti. „Gola“ programėlė ne tik padės visas naujametines reformas suvesti į vieną dailų sąrašą, bet ir sekti kiekvienos jų progresą. 

„Nuo kitų panašaus tipo programėlių „Gola“ skiriasi integruotu DI pagalbininku. Jei išsikelsite tikslą perskaityti 20 knygų, jis galės patarti, kokius kūrinius pasirinkti arba kaip tam surasti laiko. O jeigu vis dėlto pritrūksite idėjų savo naujamečiams pažadams, „Gola“ gali juos pasiūlyti pati, pavyzdžiui, išbandyti keletą naujų sporto šakų ar pradėti mokytis užsienio kalbos. Papildomai programėlė suteikia galimybę tikslus matyti ir specialiame pagrindinio ekrano valdiklyje, kuris nuolat bus prieš mūsų akis ir skatins judėti pirmyn“, – atskleidžia „Telia“ atstovė.

Deja, kol kas „Gola“ prieinama tik „iPhone“ išmaniųjų savininkams, o norint gauti neribotą motyvacinių patarimų skaičių, reikia įsigyti keletą eurų kainuojančią metinę programėlės prenumeratą.

„SmartGym“ – DI treneris kūno transformacijoms

Dar net neprasidėjus pavasariui ištuštėjančios sporto salės dažniausiai taip ir neužsipildo iki kitų Naujųjų, kas daugelį skatina fizinės formos gerinimui pasitelkti šį tą naujo. „SmartGym“ programėlė yra lyg jūsų kišenėje budintis DI treneris, kuris bet kada gali sugeneruoti individualią sporto programą pagal tai, ar turite sporto klubo abonementą ar ne, kokią treniruočių įrangą turite, kokias figūros dalis norite padailinti ir kiek laiko tam galite skirti.

„SmartGym“ taip pat leidžia patogiai sekti savo savaitės treniruočių statistiką, vidutinį pulsą ir sudegintų kalorijų skaičių. Kol kas tik „iPhone“ ir „Apple Watch“ vartotojams prieinama programėlė gali pasiūlyti daugiau, nei 130, treniruočių programų ir 690 fizinių pratimų, tačiau norint išnaudoti visą „SmartGym“ potencialą, gali tekti įsigyti beveik 60 eurų kainuojančią metinę prenumeratą.

„AppBlock“ – kovai su priklausomybe nuo išmaniojo

Nors specialios programėlės atsisiuntimas ekrano laiko ribojimui gali skambėti kiek ironiškai, tačiau paprastas įrankis gali veiksmingai padėti atsikratyti nevalingo įpročio tikrinti socialinius tinklus ar kitas aplinkiniu pasauliu mėgautis neleidžiančias aplikacijas. „Data Reportal“ statistikos duomenimis, 16-64 m. amžiaus asmenys 2023 m. prie išmaniojo telefono ekrano jau praleisdavo daugiau nei ketvirtį paros. 

„Vienas ar kitas ekrano laiko mažinimo funkcijas turi beveik kiekvienas šiuolaikinis telefonas, bet „AppBlock“ neretai leidžia tą patį atlikti greičiau ir intuityviau. „AppBlock“ gali užblokuoti atskiras programėles tam tikru paros metu ir taip prisidėti prie jūsų produktyvumo didinimo, kai esate darbe ar mokymo įstaigoje. Prireikus aplikacija naršyklėje gali automatiškai apriboti prieigą ir prie tam tikrų svetainių, vos prisijungus prie tam tikro Wi-Fi tinklo ar atsidūrus tam tikroje lokacijoje, taip neleisdama šeimos laiko eikvoti darbui ar atvirkščiai“, – naudingus funkcionalumus vardina D. Gold.

„Bookly“ – nupūskite dulkes nuo seniai įsigytų knygų

Jei pernai perskaitėte kur kas mažiau knygų, nei norėjote, pagalbos ranką šiemet ištiesti gali programėlė „Bookly“. Ji yra lyg savotiškas skaitymo treneris, kuris skaičiuoja su knyga praleistą laiką ir neleidžia jos iš rankų paleisti anksčiau, nei planavote. Aplikacija registruoja perskaitytų fizinių ir elektroninių puslapių skaičių, veda kasdienio skaitymo statistiką ir pagal vartotojo skaitymo greitį netgi gali apskaičiuoti, kiek laiko užtruks perskaityti vieną ar kitą kūrinį.

Be viso to „Bookly“ skaitymą gali praturtinti maloniu foniniu garso takeliu, kasdieniais skaitymo priminimais, individualiomis knygų rekomendacijomis ir virtualia perskaitytų knygų biblioteka, kuria bet kada galima pasidalinti su draugais ar šeimos nariais.

Daugiau informacijos

Audrius Stasiulaitis

I WILL TELL YOU TELIA

Tel. (8 5) 236 7019, Mob. 8 686 77988

El. p. audrius.stasiulaitis@telia.lt  

Telia Lietuva, AB, Saltoniškių g. 7A, 03501 Vilnius

Pranešimą paskelbė: Paula Zlatkutė, UAB „INK agency“

Kad naujametiniai pažadai nepasimirštų jau vasarį: 5 programėlės 2024 m. tikslus paversiančios realybe