Populiarios knygos paaugliams

Didžiuliame ir įvairialypiame literatūros pasaulyje netrūksta patrauklių istorijų ir įtikinamų veikėjų, kurie patinka paaugliams. Nuo nesenstančios klasikos iki šiuolaikinių bestselerių – knygos paaugliams siūlo daugybę galimybių. Tai puikus pasirinkimas ieškantiems nuotykių, romantikos, paslapčių ir savęs pažinimo.

  • J. K. Rowling „Hario Poterio serija“: J. K. Rowling (Rowling Rowling): „Ši mylima fantastinė serija pasakoja apie jaunojo burtininko Hario Poterio nuotykius magiškame Hogvartso burtų ir magijos mokyklos pasaulyje. Kupinos draugystės, drąsos ir epinių kovų tarp gėrio ir blogio, knygos apie Harį Poterį sužavėjo įvairaus amžiaus skaitytojus ir toliau įkvepia ištisas gerbėjų kartas.
  • Suzanne Collins „Bado žaidynių“ trilogija: „Bado žaidynių“ trilogijoje, kurios veiksmas vyksta distopinėje ateityje, kai paaugliai yra priversti kovoti iki mirties per televiziją transliuojamose varžybose, pasakojama apie Katniss Everdeen kelionę, kai ji tampa maišto prieš tironišką valdžią simboliu. Filme gausu veiksmo, intrigų ir socialinių komentarų, šios knygos paskatino svarbius pokalbius apie galią, privilegijas ir atsparumą.
  • Johno Greeno „The Fault in Our Stars“: Šis jaudinantis ir širdį veriantis romanas pasakoja apie Hazel Grace Lancaster, vėžiu sergančią paauglę, kuri įsimyli Augustą Watersą, vėžį išgyvenusį bendraamžį. Per jų meilės, netekties ir draugystės kelionę „The Fault in Our Star“ nagrinėja mirtingumo, vilties ir gyvenimo prasmės temas, kurios giliai atsilieps įvairaus amžiaus skaitytojams.
  • „Visiems vaikinams, kuriuos mylėjau anksčiau” („To All the Boys I’ve Loved Before“, Jenny Han): Šis žavus ir lengvai suprantamas šiuolaikinis romanas pasakoja apie Laros Džein Kovei, vidurinės mokyklos moksleivės, kurios slapti meilės laiškai netikėtai išsiunčiami jos įsimylėjėliams, gyvenimą. Kupinas humoro, širdies ir brendimo akimirkų, „Visiems vaikinams, kuriuos mylėjau anksčiau” nagrinėja meilės, tapatybės ir sudėtingų paauglių santykių temas.
  • Stephen Chbosky „The Perks of Being a Wallflower“: Šis romanas pasakoja apie Čarlio, drovaus ir į save žvelgiančio paauglio, kelionę po vidurinės mokyklos gyvenimo pakilimus ir nuosmukius. Laiškuose anoniminiam draugui Čarlis nagrinėja draugystės, meilės, psichinės sveikatos ir priklausomybės paieškų temas, kurios gali būti aktualios paaugliams, susiduriantiems su panašiomis problemomis.